Fredag var det glissent da UKM i Fræna ble arrangert. Lørdag var det i Molde, den påståtte kulturbyen, at ungdom sviktet sin egen mønstring. Bare seks musikalske innslag, én film og 31 tegninger og malerier. Kun dette utgjorde årets viktigste møteplass for ungdom som styrer med musikk, dans, drama og annen ungdomskultur.

Tidligere var store Bjørnsonhuset stedet for den viktige mønstringa. Nå er det på i den langt mindre Plassen at UKM går av stabelen. Og lokalet var mer enn stort nok. Få ungdommer på scena førte til at det også var mange ledige stoler i den intime teatersalen.

Molde ungdomsråd trodde kanskje at det var de som hadde sviktet info-arbeidet siden så få hadde meldt seg på. Det var neppe hovedårsaken. Etter så mange år er det er årviss tradisjon, og kjent for de fleste at UKM alltid gjennomføres på denne tiden på året.

Storkoste seg på scena

Sjøl om deltakerantallet var lavt, var spillegleden desto høyere. Ulrik Bolsønes Svendsen synger, spiller gitar og er med og skriver låtene til Revolt V.

– Dette er det artigste som finnes, sier 14-åringen etter at han og resten av bandet har fått æren av å avslutte den drøyt timeslange mønstringa.

Få deltakere gjorde at Ulrik og resten av deltakerne fikk anledning til å spille flere sanger. Revolt V vartet opp med to sanger som de har skrevet sjøl.

Magnhild Simonhjell og Silje Frisvoll Fjeldstad går i samme klasse på Sellanrå skole. Venninnene i duen SMs bidro også med en sang de har lagd.

Det samme gjorde de seks i bandet «Fluffy Pineapples», som har lang erfaring fra UKM og som er spent på om juryen velger de ut til vårens fylkesmønstring på Aukra.

Også kulturskolebandet «ABCD» hadde en egenkomponert låt på programmet.

Hoppet i det

I tillegg til seks musikalske innslagene besto årets UKM også av en film om fallskjermhopping. Iver Amundsgård filmet og hoppet fallskjerm, mens den kjente basehopperen Tom Henrik Heimen var den som hoppet sammen med filmskaperen.

De 31 bildene i årets mønstring ble vist på storskjerm i tillegg til at publikum kunne oppleve dem i vrimlearealet utenfor teatersalen på Plassen. Les mer og se flere bilder i mandagsavisa.