Raumarock slapp fredag morgen et nytt knippe av artistene som kommer til årets Raumarock (fra 4. til 07. august): OnklP & De Fjerne Slektningene, Postgirobygget, Oslo Ess og Stage Dolls.

Festivalsjefen for Raumarock, Dag Inge Landbakk, presenterer de nye tilskuddene til året program i en pressemeldiing.

OnklP og De Fjerne Slektningene

OnklP traff for alvor et bredere publikum etter innsatsen i TV2-suksessen "Hver Gang vi Møtes." Hiten «Styggen på ryggen» ble listetopp og livefavoritt i media og på scener rundt omkring.

- Ideen om OnklP & De Fjerne Slektningene oppsto bak i en røykfull nightliner, et sted mellom Zürich og København, sier han.

Det var samarbeidet mellom Onklp og Oslo Ess som ga musikerne smaken på å skape "mer musikk og røverhistorier."

Med i ensemblet er produsent og gitarist Johan Larsson, trommeslager Tommy Manboy kjent fra Turboneger,  bassist og vokalist Knut Oscar Nymo, gitarist og vokalist Åsmund Lande (Oslo Ess), keyboardist Simen Stensland og rapper OnklP.

- Beinhard hybrid

- Slekta leverer en beinhard hybrid av rap og melodiøse rock-elementer som ikke har blitt gjort før, mener festivalsjefen.

Temaene er "kjærlighet, dop, død og en liten anelse håp".

Oslo Ess

Punkrockerne Oslo Ess kommer i dag, fredag, med sitt fjerde album, «Konge uten ei krone».

Fra en anonym tilværelse i Oslos undergrunn, har rockebandet de siste par åra gjort seg kjent landet rundt.

- Hard jobbing, enorme mengder livespilling og en sterk dedikasjon, mikset med musikalsk talent og glede, har ført gutta via Urørtfinalen til både Spellemann-nominasjon og hele to førsteplasser på VG-lista, sier Landbakk.

Stage Dolls

For Stage Dolls, som har holdt koken siden starten av 80-tallet, startet året med at bandet ble lansert som en av deltagerne i MGP 2016 med låten "Into the fire".

I 2010 kom deres siste album så langt, "Always", til gode kritikker og førsteplass på VG-lista.

Stage Dolls har deretter turnert mye i Norge hver sommer, og gitt ut flere singler de siste åra, med "One of these days" som den siste

"Soldier’s gun" i 1985

Deres første plate kom allerede i 1985 - "Soldier’s gun" - og ble for mange årets norske rock-album. Albumet ble også nominert til Spellemannsprisen det året, skriver Landbakk i pressemeldinga.

Våren 1986 ga de ut "Commandos", og fikk oppmerksomhet også fra utlandet, og plata ble gitt ut i USA. Chrysalis Records tok inn bandet i 1988 og ga ut deres tredje album, "Stage Dolls", i USA.

- Herfra hentet de låten "Love cries" som lenge lå på Billboards lister sommeren 1989, sier Landbakk.

I Norge solgte albumet til gull, og Stage Dolls toppet flere radiolister foruten å turnere i USA, Europa og Norge.

Første gang på Raumarock

Suksessen forsatte i 1990, med Europa-turné hele sommeren og utgivelse av albumet "Stripped". Den plata inneholdt gruppas kanskje største hit, "Love don’t bother me". Videoen til låta ble innspilt i Mojave-ørkenen i California, med Kate Moss i en av rollene. Låta ble også med i den mest populære filmen i Norge det året, ”Frida-med hjertet i hånden”.

- Stage Dolls har aldri spilt på RaumaRock før. Det er på tide, sier festivalsjefen.

Postgirobygget

Postgirobygget får æren av å åpne årets Raumarock torsdag 4. august.

Gruppa, som ble etablert i 1995, er kjent for "rufsete viserock, med finurlige og småfilosofiske tekster som mange kan kjenne seg igjen i", skriver Raumarock i pressemeldinga. Siden starten har bandet turnert jevnlig og solgt over en halv million plater.

Bandet ga ut albumet "Melis" i 1996, og fikk flere hits som siden da har vært å høre på radioen. Deretter kom albumene Essensuell, Supertanker og 4-4-2 før samlealbumet "Best av alt" kom i 2003.

I 2007 kom Tidløs, og tittellåta ble en radiohit. Etter bandets siste album - Øyeblikk i 2009 - har det vært lite nytt fra bandet. Men i begynnelsen av mai slipper de en ny singel, og nytt album kommer i juni.

- Vi gleder oss til sommeridyll i sentrum av Åndalsnes med legendariske låter som Idyll, En solskinnsdag, Lei av å bli lurt og Sløv uten dop. Hitene med skyhøy allsangfaktor står i kø, forsikrer Landbakk.

Åge og Odin

Fra før er det kjent at Åge Aleksandersen & Sambandet, og vinneren av Norske Talenter 2015, gitarist Odin Landbakk fra Kristiansund, også er klare for RaumaRock 2016.

Festivalsjefen forsikrer imidlertid om at det vil komme mer etter hvert.

Raumarock 2016 går av stabelen fra 4. til 07. august, og markerer i år sin 15. festival, 14 år etter at de startet i 2002.

Stage Dolls til Raumarock 2016.
Postgirobygget åpner Raumarock 2016 4. august. Foto: Privat