Et pelsjegerlag er i ferd med å avslutte sesongen og sette kursen hjemover når de blir angrepet av indianere. De mister utstyret og de overlevende må belage seg på flere uker til fots gjennom villmarken. En tur som setter lojalitet, ære, og medmenneskelighet på prøve.

«The Revenant» er en kanonfilm. Gjennomført på alle plan. Gode skuespillerprestasjoner over hele fjøla. Mesterlig regi av mexikanske Alejandro González Iñárritus.

Filmen fortjener sine tre Golden Globe priser, og ikke minst sine tolv Oscar-nominasjoner.

Iñárritus slo gjennom med «Elskede kjøtere» i 2000, og leverte også blant annet eminenete «Birdman» for et par år siden.

«The Revenant» er Iñárritus mest kommersielle film, men hans visuelle stil er den samme.

I «The Revenant» er det vellykket bruk av tung, dyster, men samtidig storslått og vakker natur, glimrende integrert i handlingen. Flashback og drømmesekvenser som faktisk funker. Men ingenting står i veien for selve historien, et rått og mørkt hevndrama.

Leonardo DiCaprio har forlengst vist seg som en solid skuespiller, også her gjør han en kremjobb. Han gir alt han har og enda litt til, han kjemper på grensen mellom liv og død omtrent gjennom hele filmen. Rettere sagt, hans rollefigur gjør det, men DiCaprio får deg virkelig til å tro det.

Tom Hardy har jobbet jevnt og trutt siden debuten i miniserien «Band of Brothers» (2001). og han gjør en suveren prestasjon som bad-guy i «The Revenant».

Både DiCaprio og Hardy er Oscar-nominert for sine roller i filmen.

Høyst norske Kristoffer Joner er også å skimte i en mindre rolle.

Jakten på hevn har vi sett mange ganger før, men «The Revenant» tar det hele til et nytt nivå. Filmen er så mye mer. Litt hevndrama, litt western, litt overlevelsesfilm, litt «finne seg sjøl» drama, voldelig, blodig, mørk. Totalpakka er gull. Ikke helt standard Hollywood-vare, en anelse «sær», men en mektig opplevelse.

Vi er bare tre uker inn i et nytt år, men at vi allerede har fått en av årets beste filmer er det ingen tvil om.

En særdeles opplagt Leonardo DiCapri jobber virkelig for føden.