MOLDE: - I praksis utgjør det 1,4 millioner kroner, fordi finansieringsmodellen til Teatret Vårt er 70-15-15 med stat, fylke og kommune, forteller Cecilie Lundsholt, som ble ansatt som sjef for barneteateret i vår og dermed fikk en uventet gavepakke i sin nye jobb.

- Allerede i høst satt jeg meg ned og skrev søknader om støtte. Mange av planene hadde jeg før jeg fikk vite om tildelingen på statsbudsjettet, sier Lundsholt, som presenterte sitt første repertoar på Teatret Vårts lansering av vårprogrammet 2016 i Molde onsdag.

Othello

Satsingen innebærer at Barneteatret Vårt går fra to til fire produksjoner i året. Et nytt begrep er innført: Barneteatret Vårt Ung.

- Jeg er opptatt av at vi skal nå hele målgruppa, fra 0 til 15 år. Derfor har jeg valgt Othello. Ikke som den tre timer lange klassikeren, men som en kortere og moderne versjon for unge, sier Lundsholt, som også legger opp til teaterlørdag med verksted, forestillinger og aktiviteter for barnefamilier ved Arbeideren i Ålesund.

- Kan det være aktuelt å tilby også i Molde?

- Ja, både jeg og Thomas ønsker det. Vi må bare begynne et sted, sier Lundsholt, og legger til at satsingen på lørdager er støttet med 30.000 kroner av Kjell Holm-stiftelsen.

I tillegg til Othello setter Barneteatret opp Labyrint; en forestilling med dataspill som utgangspunkt; og de arrangerer Vintercamp med ulike kurs i vinterferien og konseptet Prøverom, der man kan søke om å lage forestillinger.

Et moderne teater

Teatersjef for Teatret Vårt, Thomas Bjørnager, mener planene i Ålesund speiler hvordan et moderne teater skal drives.

- Den ekstra bevilgningen er et skulderklapp. Vi mener vi har vært underfinansiert i flere år, sier Bjørnager.

- Satsingen i Ålesund; betyr det færre forestillinger for publikum i Molde?

- Nei, det vil jeg ikke si. Vi lager jo teater for barn og unge her også, ta for eksempel Snekker Andersen. Og vi skal fortsatt lage 10 produksjoner i året, sier Bjørnager og legger til:

- Vi prøver å tenke mer segment og målgruppe enn Ålesund eller Molde, og heller forene våre krefter. Vi tenker helt utenfor fogderi.

HER ER VÅRPROGRAMMET 2016:

Liv Strömquist – Tenker på deg: 5. feb – 24. feb. På turné. Premiere i Molde.

Othello – 18. februar – 4. mars. På turné. Premiere i Molde.

Det hellige Johanna fra slaktehusene (Bertolt Brecht): 27. feb – 18. mars. På turné. Premiere i Molde.

Teaterfest i Molde: 2. – 6. mars. På programmet: Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra, 2. mars, Stein til Stein 3. mars, Blå matematikk, 3. mars, 1066 – Stamford Bridge, 4. mars, En midtsommernattsdrøm 5. og 6. mars

Labyrint – premiere 21. mai i Ålesund. Spilles i Ålesund 20. – 29. mai

Teaterlørdag i Ålesund med fire forestillinger i mars og april

GJESTESPILL

Kalvø, Riksteatret/Det norske Teatret: 8. feb.

Bukkene Bruse på badeland, Riksteatret/Oslo Nye: 23. februar (figurteater)

Oslo Dance Ensemble, Riksteatret/ODE – 3. april

Mistero Buffo (Molde domkirke) 7. og 8. april

Skilte menn rir igjen – 22. og 23. april

Teatersjef Thomas Bjørnager tolker den ekstra bevilgningen som et skulderklapp. Foto: Erik Birkeland