Kviltorp vel får kulturprisen i Molde kommune for 2015. Det har drifts- og forvaltningsutvalget enstemmig vedtatt.

- Kulturprisen er en anerkjennelse for utført innsats og forhåpentligvis vil prisen være en inspirasjon for fortsatt virke; til beste for Moldes kulturliv. Det er første gang at kulturprisen deles ut til en velforening, sier konst. kultursjef Hilde Johansen.

I en pressemelding fra kommunen skriver de om kulturprisvinneren:

"Kviltorp vel er en synlig bidragsyter til kommunens kulturliv, og de har vist vedvarende og aktiv kulturinnsats over flere år. Velforeningen har bidratt til å skape et trygt og attraktivt oppvekstmiljø i østre bydel. Spesielt imponerende er det arbeidet som de i mange år har lagt ned i Katthola. Området brukes svært mye av skolene, barnehagene og av de eldre i området. Her foregår det aktiviteter både sommer og vinter med natursti, sandvolleyball-bane og skøyteis. Skøytebanen er blitt svært populær, og trekker folk fra hele byen og regionen.

Velforeningen har også lagt ned en betydelig dugnadsinnsats som arrangør av St. hans feiring på Retirostranda. De har bidratt med økonomisk støtte til kunstgressbanen ved Kviltorp skole, Kviltorp og Nordbyen skolekorps og til sosiale arrangement for eldre. Velforeningen ble dannet i 1955 og feirer i år sitt 60-års jubileum.

2015 er friluftslivets år og en utmerket anledning for Molde kommune å tildele kulturprisen til en aktør som fremmer fysisk aktivitet og god folkehelse. "

Prisen deles ut av ordfører Torgeir Dahl under kommunestyrets møte, torsdag 17. desember i rådhussalen.