Gassror, fylket, Sparebank1 SMN, Istad og Gjensidige redder Moldejazz med til sammen seks millioner kroner.

- Det er ikke selvsagt å komme i mål med et slikt refinansieringsprosjekt. Dette er derfor en gledens dag, sier styreleder i Moldejazz, Willy Jarle Loftheim.

På en pressekonferanse onsdag fortalte han at festivalen nå er refinansiert, etter at Sparebank1 SMN har gått inn i spleiselaget med 250.000 kroner, Istad med 150.000 kroner og Gjensidige Forsikring Nordmøre og Romsdal med 100.000 kroner.

- Gikk raskt

Fra før var det klart at Gassror og fylket går inn med henholdsvis 4,5 millioner kroner og 1 millioner kroner. Dermed er behovet for seks millioner kroner oppnådd.

- Gassror ga oss et bevis på hvor viktig dette er for alle kommunene. Det gikk raskt for oss å beslutte å bidra med halvparten av det som manglet, sier Olav Gjerland i Sparebank1 SMN.

Alle bidragene kommer i form av engangsstøtte, men Gjerland – og flere andrea aktører - understreker at banken har langsiktige intensjoner i forhold til festivalen.

Fikk ja fra alle

Daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli, forteller at festivalen fikk ja fra alle som ble spurt om å bidra.

- Det er fantastisk å merke det engasjementet som her ligger til grunn. En oppmuntring til meg, administrasjonen og alle i festivalen, sier han.

Etter underskudd på 3,7 millioner kroner i 2014, som førte til en negativ egenkapital på 2,36 millioner kroner foran 2015-festivalen – samt et forventet underskudd for årets festival – hadde Moldejazz et refinansieringsbehov på seks millioner kroner.

- Det blir vanskelig å komme unna et minus også for årets festival. Hvor mye, kan jeg ikke si ennå, sier Willy Jarle Loftheim.

- Hva betyr denne støtten for festivalen?

- Det betyr all verden. At vi nå kan gjøre opp for oss, være framolverlent og se opp og fram, sier Loftheim.

- Godt rustet

Torgeir Dahl, nestleder i Moldejazz-styret, mener festivalen står sterkere enn på mange år.

- Nå er vi svært godt rustet til å ta det som kommer, sier han.