Mandag kom meldingen om at Restauranthuset Molde AS, som har drevet restaurant og utestedet Rød i en del år, var begjært konkurs.

Bygget eies av Knut Hungnes og Kjell Armand Stub, som siden konkursmeldingen kom, har jobbet hardt for å få drift i lokalene igjen.

– Vi satt oss raskt ned og evaluerte situasjonen. Vi ønsket ikke at det skulle stå tomt som et spøkelseshus lenge, og vil beholde kundene som har vært her, sier Stub.

Vurderer nye leietakere

Konklusjonen til huseierne er at de i første omgang tar over drifta sjøl, i første omgang ut året, for så å vurdere om de skal fortsette sjøl eller gå i forhandlinger med nye potensielle leietakere.

– Det har vært flere telefoner fra folk som er interessert i å drive, men for å få åpnet så fort som mulig tar vi drifta sjøl i første omgang, sier Stub.

Han forteller at en del av de sentrale medarbeiderne fra Restauranthuset, som har jobbet på stedet i mange år, fortsatt kommer til å prege staben.

– Vi må naturligvis rydde litt opp, og holde et stramt grep på drifta. Men vi håper å få matservering på plass fra neste uke, slik at det er et lunsjtilbud her også, sier Stub.

Stor skryt til kommunen

Denne uka har det aller meste handlet om å få på plass praktiske ting og mye papirarbeid, så får vi vurdere å utvikle konseptet her etter hvert.

– Det er ganske mye som skal organiseres med arbeidskontrakter, levereandørkontraker, leverandør av strøm, kassasystemt og liknende. Første prioritet er å få alt på plass til fredag, forteller Stub.

Han skryter mye av Molde kommune, som har vært svært behjelpelig med å få på plass midlertidig skjenkebevilling.

– Vi er utrolig positivt overrasket. Vi fryktet at byråkratiet ville ta tid, men her har kommunen vært eksepsjonelt bra. De skal ha all ære for å ha bistått oss i prosessen på en fenomenal måte, sier Stub.

Håper på godt besøk

Han sier de kommer til å åpne klokka 18 på fredag, og vil ha vanlige åpningstider lørdag. Hva åpningstidene blir presist framover er ikke helt besluttet.

– Når vi ser på historikken til stedet her så har det aldri vært skikkelig stopp i drifta. Og det har vært viktig for oss å holde det gående videre, sier Stub.

– Fikk dere noen signal i forkant av konkursen?

– Nei, ikke direkte om konkurs. Men vi skjønte at det lå i korta når husleia uteble de siste månedene og driverne hadde dårlig likviditet.

– Er konkurransen blitt hardere i utelivsbransjen?

– Kanskje, men omsetninga på Rød har vært rimelig stabil i mange år, sjøl om det har kommet opp andre tilbud. Det er aktiviteten i helgene som får det til å rundt her. Vi håper at folk vil fortsette å bruke plassen og tilbudet, og håper at den langsiktige utviklinga av sjøfronten og sentrum skal gjøre at folk bruker Rød og andre plasser i sentrum mer, sier Stub.

I tillegg til utestedet, er det også hybler i etasjene over, som Stub og Hungnes også skal leie ut sjøl nå.

– Vi kommer til å dele opp hybelutleie og restaurantdrifta i to forskjellige selskap. Hybeldelen er moden for en liten oppgradering, så der vil vi på sikt pusse opp litt, sier Stub.

– Bygården har stort potensiale, og vi vil pusse opp rundt hyblene, og håper å få bra med besøk på Rød framover, sier Stub. Foto: Erik Birkeland