– Det er nedfelt i styrevedtak en forventning om at vi ser på sammenslåing av fagmiljø før innflytting i Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, sa Remme til styret.

– Må trene sammen

Til Romsdals Budstikke utdjuper direktøren hvorfor det er viktig å komme i gang med sammenslåing av fagmiljøene ved de to sjukehusa.

– Yrkesgrupper som gynekologer, jordmødre og anestesipersonell skal trene sammen. Basert på erfaringer fra andre sjukehusprosjekt er det fordelaktig at fagmiljø kommer sammen på et tidlig stadium. Før det nye sjukehuset SNR tas i bruk skal vi gjennom måneder, ja kanskje et halvt år med simuleringer og trening før pasientene tas i inn i sjukehuset. Fødeavdelingen er også blant dem som skal ha trening, sier direktør Remme.

– Jeg kan ikke se for meg at noen mener det ikke er faglige fordeler ved å slå sammen de to fødeavdelingene. Det handler om økt pasientsikkerhet og faglig styrking av fagmiljøet, sier klinikksjef Henrik Erdal til Romsdals Budstikke.

– Er fagmiljøene innstilt på å slå seg sammen?

Ønsker tettere samarbeid

Direktør Espen Remme har registrert kritikk fra tillitsvalgte om at ansatte ikke har vært godt involvert i prosessen før direktøren nå legger fram utviklingsplanen for åra 2019-2022.

Direktøren legger til at Helse Møre og Romsdal må inn i en diskusjon om hvilke tilbud som skal prioriteres og hvilke som ikke skal prioriteres.

– Å ikke si noe om prioritering, er også en måte å prioritere på, sier Remme.