– Alternativet Stor-Romsdal er ikke skrinlagt, fastslo Molde-ordføreren i lørdagens Romsdals Budstikke.

Han mener utspillet fra ordførerne i Vestnes, Aukra, Midsund og Fræna er overraskende, spesielt med tanke på at alle kommunene i Romsdal samt Eide og Gjemnes skal ha et felles møte om to uker for å diskutere kommunereformen og vegen videre.

Er forundret

Fræna-ordfører Tove Henøen (Sp) er en av de fire som fastslår at Stor-Romsdal er uaktuelt. Hun er forundret over Torgeir Dahl sitt utspill.

– Det er merkelig at styreleder i ROR er overrasket over vårt utspill all den tid han burde vite hvilke vedtak de enkelte kommuner har gjort. Det er heller vi som bør være forundret over styrelederens utspill der han forsøker å så tvil om vår legitimitet i våre kommunestyrer, sier Tove Henøen.

Kun to-tre alternativer

Hun presiserer at Fræna var med og utredet 12 alternativ gjennom Telemarksforskning. Deretter skulle de velge to-tre alternativ å jobbe videre med.

– Det har vi gjort. Før valget vedtok et enstemmig kommunestyre at Fræna ikke skulle jobbe videre med Stor-Romsdal, altså alle ROR-kommunene. Vi jobber med tre alternativ. Enten sammen med Eide, eller at vi består som nå, eller at det blir en storkommune for Romsdalshalvøya. Dette skal være viden kjent, fastslår Fræna-ordføreren.

– Burde ikke overraske

– Er det heller ikke lov å stille seg kritisk til om det er et alternativ å jobbe videre med Romsdalshalvøya, dersom 2-3 kommuner av disse stiller seg negativ til dette alternativet i sine vedtak? Mener styrelederen at det kun er organet ROR i fellesskap som skal uttale seg om kommunereformen?Det bør da ikke komme som en overraskelse at Fræna var kritisk til å bruke to dager på ei samling på Finnøya for å forme storkommunen Romsdal, sier Henøen.