INGEN EXIT: Arsène Wenger tok over Arsenal i 1996. Han er med god margin den lengst sittende manageren i engelsk Premier League. (Foto: Darren Staples / X01095)

INGEN EXIT: Arsène Wenger tok over Arsenal i 1996. Han er med god margin den lengst sittende manageren i engelsk Premier League. Foto: Darren Staples / X01095

Wenger har bestemt seg: - Det kommer til å bli stilt skyhøye krav

Arsenal-manager Arsène Wenger ønsker å bli i Arsenal.

Franskmannen tok over Arsenal i 1996. Han er med god margin den lengst sittende manageren i engelsk Premier League. Styret i klubben har tilbudt Wenger en toårskontrakt, ifølge The Guardian. Avisen melder at manageren er «bestemt» på å fortsette i jobben i ytterligere to år.

Wengers nåværende kontrakt løper ut etter sesongen.

– Det blir ikke noe enklere for han å gå på to nye år. Kravene fra fansens side kommer til å være skyhøye, sier ansvarlig redaktør i Gunners.no, Morten Ruud Irgens.

Etter mye kritikk fra fansen den siste tiden, toppet det hele seg under lørdagens bortetap mot West Bromwich. Noen fans sendte et fly med protestbanner mot Wenger over stadion, før et annet kom flyvende med «Vi stoler på Arsène #RespekterAW». Etter kampen fortalte 67-åringen at han allerede har avgjort sin egen fremtid. Den ser altså ut til å ligge i Nord-London. Klubben har tidligere uttalt at en eventuell avgjørelse vil bli fattet på en gjensidig måte.

Avhenger ikke av Champions League-kvalifisering

Tapet på The Hawthorns sørget for at Arsenal falt ned til sjetteplass på tabellen. Dermed spøker det med tanke på deltagelse i neste sesongs Champions League.

Laget har aldri havnet utenfor topp fire under franskmannens ledelse.

– Min personlige mening er at det rette ville ha vært om han gikk av etter til sommeren. Ikke sparken nå midt i sesongen, men heller ikke tatt to nye år, sier Ruud Irgens.

Wenger påstar at hans situasjon ikke nødvendigvis avhenger av å sikre kvalifisering til Europas gjeveste selskap.

– Det hører ikke nødvendigvis sammen, siden jeg har klart topp fire 20 ganger, sa Wenger etter tapet mot West Brom.

I tillegg vant «The Gunners» FA-cupen både i 2014 og 2015, men i ligaen har den store suksessen uteblitt siden Wengers tredje ligatittel, da laget gikk ubeseiret gjennom hele 2003/2004-sesongen.

23. april venter Manchester City i FA-cupens semifinale. Det blir fort sesongens viktigste kamp, etter at Arsenal røk ut av Champions League med 2–10 sammenlagt mot Bayern München. Ligatittelen ser ut til å være langt utenfor rekkevidde.

Ikke nødvendigvis positivt å bytte manager

1–3-tapet mot West Brom fikk Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp til å kritisere både Wenger og Arsenal.

– Dette er en type prestasjon som ofte får managere sparket. Det var en elendig prestasjon. Jeg har aldri sett et lag på toppnivå forsvare seg så dårlig mot et lag man vet er gode på dødball, sa Redknapp etter at to av West Broms mål kom etter hjørnespark.

Arsenal ligger seks poeng bak Liverpool på fjerdeplass med to kamper mindre spilt. Borussia Dortmund-sjef Thomas Tuchel er blitt linket til Arsenal, noe London-klubben avfeid som usant.

– Et managerskifte kan være positivt, men også negativt de første årene. Det blir veldig rart den dagen Wenger ikke er i Arsenal, sier Rudd Irgens.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
fotball

MFK arrangerer årets største «Fanzone» på Rådhusplassen

Underholdning og leker for Molde-supportere i alle aldre.

Mandag spilte han kamp i 4. divisjon. Lørdag kan han debutere mot Rosenborg.

Moldes nye midtbanespiller er glad for at konflikten med gamleklubben løste seg.

Nå kan Molde skremme Rosenborg i gullkampen

«Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har lagt nye millioner på bordet til Ole Gunnar Solskjær. Kanskje kommer en ny klassespiller før overgangsvinduet stenger,» skriver sportsleder Trond Hustad.

Molde-børsen: Én av Solskjærs menn skiller seg ut

Andreas Linde var Moldes bestemann mot Tromsø.

Her jubler Erling (17) for Moldes vinnermål

Faren spilte i Premier League på 90-tallet. Søndag avgjorde Erling Braut Håland kampen mot Tromsø.

Slik skal dei få fleire til å sykle til skolen

Alle barne- og ungdomsskolane i Molde skal få betre tilhøve - og fleire sykkelstativ.

Orten: – Få fakta på bordet først!

Helge Orten (H) mener for mange har for bastante meninger om deponiplanene på Raudsand i Nesset.

– Hvem snakker på vegne av regjeringa?

Steinar Reiten (KrF) utfordrer Sylvi Listhaug på regjeringens syn på Raudsand-deponiet

Klart for Romsdal Sparebank

Enighet om fusjonsavtale mellom Bud, Fræna og Hustad Sparebank og Nesset Sparebank.