19-årige Eirik Haugan fra Molde har denne og neste uke på seg til å overbevise AaFK om at han fortjener kontrakt. I august 2015 skrev han under treårig proffkontrakt med storklubben Marseille, men kontrakten ble terminert i vinter. Hjemlengsel og litt sosial mistrivsel var hovedårsaken. Her sammen med AaFKs Vebjørn Hoff på trening onsdag. (Foto: Staale Wattø)

19-årige Eirik Haugan fra Molde har denne og neste uke på seg til å overbevise AaFK om at han fortjener kontrakt. I august 2015 skrev han under treårig proffkontrakt med storklubben Marseille, men kontrakten ble terminert i vinter. Hjemlengsel og litt sosial mistrivsel var hovedårsaken. Her sammen med AaFKs Vebjørn Hoff på trening onsdag. Foto: Staale Wattø

Unggutt kan være på vei fra Marseille til Aalesund

19-årige Eirik Haugan fra Molde skrev proffkontrakt med storklubben Marseille som 18-åring. Nå prøvespiller han for AaFK.

– Håpet er selvsagt å overbevise trenerne om at jeg er verdt å satse på. Jeg angrer ikke på Marseille-tiden, selv om det ikke gikk slik jeg drømte om, forteller midtstopperen.

Onsdag hadde AaFK-stallen treningsfri, men assistenttrener Anton Joore stilte opp og kjørte en egen økt for Haugan og Vebjørn Hoff.

– Jeg trivdes veldig godt rent sportslig i Frankrike, men det var på fritida jeg sleit. Til å begynne med var språket en barriere, og jeg ble gående mye alene i storbyen, uten kompiser å prate med. Høydepunktet var besøkene hjemmefra, forteller han.

I vinter ble han og Marseille enige om å skille lag, og Haugan har allerede et prøvespill i Sarpsborg 08 bak seg i februar.

- Da var jeg ikke godt nok trent, og to dagers prøvespill er ikke mye. Nå er jeg i fysisk mye bedre form, og ser fram til et par uker med AaFK.

Cupmester i 2014

– Det skjer aldri at moldensere havner i AaFK?

- Mulig det. Jeg har spilt for Molde FK siden jeg begynte med fotball, og ble også cupmester med Molde i 2014. Da spilte jeg de første to rundene i cupen, det holdt til å få gullmedaljen, smiler han.

Men Eirik er født i Ålesund, på Åse sjukehus.

- Det stemmer, jeg tror vi bodde i Ålesund til jeg var rundt ett år. Besteforeldrene mine bor i Søvika i Haram kommune, og disse to ukene jeg skal være her nå bor jeg hos onkelen min i Ålesund, forteller unggutten. Som blir 20 år i august.

Eirik har hele 30 aldersbestemte landskamper for Norge, og hans trener i Molde FK, Thomas Mork, håper at hans gamle elev lykkes.

Eirik Haugan i AaFK-treningstøy. Men om moldenseren, som faktisk har cupgull med MFK fra 2014, må overbevise trenerne før han eventuelt blir AaFK-spiller permanent. (Foto: Helge Skuseth)

Eirik Haugan i AaFK-treningstøy. Men om moldenseren, som faktisk har cupgull med MFK fra 2014, må overbevise trenerne før han eventuelt blir AaFK-spiller permanent. Foto: Helge Skuseth

Alle forutsetninger

– Eirik har alle forutsetninger for å bli en toppspiller. Han er fotballklok, god én mot én, bra i lufta, rett og slett en god forsvarsspiller. Han og Sander Svendsen dreiv hverandre fram i oppveksten. Eirik trenger å få tillit, så kan han blomstre, håper Mork. Som understreker at det ofte er tilfeldig hvem som klarer å ta spranget helt opp.

Om AaFK ønsker å hente unggutten, så får klubben ham gratis.

– Det er ganske tøft å reise rundt slik og vise meg fram. Etter et par år i Marseille har jeg alt å bevise i norsk fotball, men jeg håper virkelig å få sjansen i AaFK. Jeg skal gi alt disse dagene, så får vi håpe det er nok, sier Eirik Haugan.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
fotball

Jakob reddet poeng mot Kristiansund

Fire minutter før slutt lå MFK under med to mål i den nasjonale G16-serien. Men så våknet Jakob Nyland Ørsahl.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.