Ugo Ehiogu er død, 44 år. (Foto: PAUL ELLIS / TT / NTB Scanpix)

Ugo Ehiogu er død, 44 år. Foto: PAUL ELLIS / TT / NTB Scanpix

Tidligere Premier League-spiller døde av hjertesvikt

Ugo Ehiogu (44) kollapset på Tottenhams treningsfelt.

Ehiogu jobbet som trener for Tottenhams U23-lag da han falt om på treningsfeltet torsdag. Han døde på sykehuset fredag, melder Tottenham på  Twitter .

– Det er med stor sorg vi kan meddele at Ugo Ehiogu, vår U23-trener, har gått bort. Ugo mottak umiddelbar førstehjelp etter å ha falt om som følge av en hjertestans på treningsanlegget torsdag. Han ble overført til sykehus hvor han døde tidlig fredag, skriver Tottenham i sin melding.

Sjef for trener- og spillerutvikling John McDermott sier i samme melding at ord ikke kan beskrive sjokket og sorgen som klubben føler.

– Ugos tilstedeværelse er uerstattelig, sier McDermott.

Fire landskamper

Ehiogu har tidligere spilt for blant andre Aston Villa og Middlesbrough. I Aston Villa var han med å vinne ligacupen i 1994 og 1996. Han spilte for Middlesbrough da laget vant samme cup i 2004. Han var også innom skotske Rangers og Sheffield United før han la skoene på hylla i 2009. Han fikk også fire landskamper for England mellom 2006 og 2002.

De siste årene har han vært ansatt ved Tottenhams akademi.

Aston Villa  skriver at klubben er i sorg etter å ha mottatt nyheten om Ehiogus bortgang. Det vil gjennomføres ett minutts applaus før byderbyet mot Birmingham mandag, og begge lagene vil spille med sørgebånd.

Siste Tweet sendt

Også flere andre Premier League- klubber skriver sine kondolansemeldinger på Twitter etter Ehiogus plutselige død.  Rio Ferdinand  , som tidligere har spilt for Manchester United, skriver på Twitter at Ehiogu var en rolig og varm person. Hans tanker går til Ehiogus familie.

Ehiogus siste Tweet  kan si noe om hva slags person han var.

– Ga 10 pund til en hjemløs pike i Dalston. Hun verken spurte eller ba. En impulsiv handling fra meg. Skal ikke lyve. Det føltes godt.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
fotball

Fire seksere topper MFK-børsen

Slik vurderer vi Molde-spillernes innsats mot Strømsgodset.

– Igjen er det bare én god omgang

Andre omgangen ødela, sier kaptein Ruben Gabrielsen. Likevel ser han ikke helsvart på det ene poenget.

KOMMENTAR

Når gode overganger er planen

En kraftfull klassescoring av Bjørn Bergmann Sigurdarson åtte minutter før pause fikk MFK til å se ut som et vinnerlag og en klar medaljekandidat på Marienlyst.

Bugge Pettersen viste fingeren til egne fans

Strømsgodset-keeperen svarte med å vise fingeren da han fikk pepper fra egne supportere.

MFK-guttene tapte målfesten knepent

MFK G19 rotet bort den tidlige tomålsledelsen i nimålsthrilleren.

Vil bedre økonomien med mer svømming

Et forslag fra SV om å bruke to millioner mer på svømmeopplæring, for samtidig å hjelpe økonomien til Moldebadet, fikk brei tilslutning i kommunestyret.

På gulljakt i EM i Finland

Moldepreget UV-landslag på plass i Helsingfors.

– Raner fotballen for øyeblikkene

Videodømming i fokus under prøve-VM.