STØTTER NTF: Administrerende direktør Øystein Neerland i Molde Fotball er styremedlem i Norsk Toppfotball. (Foto: ERIK BIRKELAND)

STØTTER NTF: Administrerende direktør Øystein Neerland i Molde Fotball er styremedlem i Norsk Toppfotball. Foto: ERIK BIRKELAND

Molde støtter boikotten av fotballsendinga til TV 2

– Vi stiller ikke opp i et program som vi mener er lovstridig, sier direktør Øystein Neerland.

MOLDE (Rbnett): Norsk Toppfotball ber toppklubbene om å boikotte TV 2s «FotballXtra». Molde-direktør Øystein Neerland stiller seg bak oppfordringa.

– Vi forholder oss som normalt til TV 2, bortsett fra det som skjer i dette ene programmet der scoringene dukker opp i konstruerte nyheter. Vi ønsker ikke å stille opp i sendinger vi mener er lovstridige, sier Neerland, som også er styremedlem i Norsk Toppfotball.

2,4 milliarder kroner

Fotball Media, som har solgt eliteserierettighetene til Discovery, har tatt ut stevning mot TV 2 for å stoppe målshowet fra eliteserien i «FotballXtra». Discovery, som har betalt 2,4 milliarder kroner for norsk fotball, har reagert kraftig på at TV 2 påberoper seg den såkalte nyhetsretten og viser fortløpende scoringer. Sist serierunde var innslagene færre, men målene fra serierunden ble vist både i pausen og like etter kampslutt.

– Discovery har betalt store beløp i en seksårsavtale som fotballen nyter godt av. Da kan vi ikke godta at andre bryter eller utfordrer denne avtalen. Det er helt opplagt at representanter for Molde Fotballklubb vil takke nei til å stille i disse sendingene. Det skulle bare mangle, sier Neerland.

Molde-direktøren understreker at dette ikke dreier seg om en generell boikott av TV 2.

– Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund eier Fotball Media sammen. Det er dette selskapet som har tatt ut stevning. I etterkant har NTF, som interesseorganisasjon for de 32 øverste klubbene i Norge, oppfordret til at klubbene ikke deltar i akkurat dette programmet. Det er ingen som boikotter TV 2 som kanal, sier Neerland, som ikke kjenner til at spillere eller andre i MFK har fått forespørsler fra «FotballExtra» så langt.

– Et ulovlig program

Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball skriver følgende til eliteserieklubbene:

«Som kjent har vi stevnet TV 2 knyttet til hvordan de utfordrer klubbenes medierettigheter. Noen av deres spillere og sportslig støtteapparat har blitt forespurt om å delta i dette programmet. Vi oppfordrer til at man IKKE deltar».

«Begrunnelsen er at TV 2 utfordrer nyhetsretten og dermed vårt økonomiske grunnlag. Vi må bruke vesentlig med ressurser for å stoppe dette og har sendt stevning. Så lenge saken ikke er avgjort, er vår anbefaling at vi ikke deltar i dette programmet».

Øverland utdyper mailen slik overfor NTB:

– «FotballXtra» er slik vi ser det et ulovlig program, som angriper hele grunnlaget for å drive bredde- og toppfotball i Norge. Det er alvorlig at TV 2 fortsetter sin praksis, og vi rådgir klubbene som ligaforening til ikke å stille opp her.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
fotball

Jakob reddet poeng mot Kristiansund

Fire minutter før slutt lå MFK under med to mål i den nasjonale G16-serien. Men så våknet Jakob Nyland Ørsahl.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.