Han har startet som både spiss og som høyrekant hittil i år. Mot Rosenborg blir Sondre Brunstad Fet trolig venstrekant. – Jeg tror det kan være positivt for meg, sier Sondre Brunstad Fet om erfaringen han opparbeider seg i potetrollen. Her fra hjemmekampen mot Sarpsborg. (Foto: Staale Wattø)

Han har startet som både spiss og som høyrekant hittil i år. Mot Rosenborg blir Sondre Brunstad Fet trolig venstrekant. – Jeg tror det kan være positivt for meg, sier Sondre Brunstad Fet om erfaringen han opparbeider seg i potetrollen. Her fra hjemmekampen mot Sarpsborg. Foto: Staale Wattø

Fet får trolig ny rolle mot Rosenborg: Han er Fredriksens potet

Aron Thrandarson mister RBK-kampen. Det betyr trolig at Sondre Brunstad Fet får sin tredje posisjon på tre starter hittil i år.

Fire serierunder ut i årets eliteserie virker 20-åringen fra Sykkylven å være «backupen» i de fleste offensive rollene.

– Jeg jobber hele tiden for at jeg skal kunne få starte hver eneste kamp, men inntil videre lever jeg fint med å være nummer 12 eller 13. Da vet jeg at det vil komme muligheter, sier Brunstad Fet.

I skadefraværet til Aron Thrandarson blir Brunstad Fet trolig venstreving mot Rosenborg søndag. Borte mot Strømsgodset spilte han på høyresiden. Hjemme mot Sarpsborg var han spiss.

– Potet og potet. Jeg synes det er greit å kunne beherske forskjellige posisjoner. Foreløpig ser jeg positivt på det. Alt du kan bli god på vil hjelpe deg til slutt. Så inntil videre er det bare god læring, sier han.

Må gripe sjansen

Samtidig vet han at det aller viktigste er å bare spille i det hele tatt. Kameraten Vebjørn Hoff er et synlig bevis på at det gjelder å få sjansen – og å gripe den når du først får den. Hoff virker plutselig fast på laget etter å ha vært «ute» i hele oppkjøringen.

– Jeg må prøve å gjøre som Vebjørn og gripe de sjansene jeg får. På det nivået her må du ta vare på mulighetene dine, sier Brunstad Fet.

Inntil videre lever han greit med potetrollen. På sikt vet han hva som er drømmerollen.

– Jeg håper at jeg skal spille fast som en av to spisser etter hvert, men jeg har ikke hastverk med det, sier han.

Ender opp på topp

AaFK-trener Trond Fredriksen er klar på at ønsket til Brunstad Fet etter hvert vil bli oppfylt. – Sondre er best sentralt i banen og vil nok havne opp der etter hvert. Men inntil videre tror jeg ikke det er så dumt at han av og til spiller ute på siden. Som unggutt kan det av og til være positivt å opparbeide seg erfaring der, sier Trond Fredriksen.

Han verdsetter høyt å ha en anvendelig spiller som Brunstad Fet i stallen.

– Når økonomien ogrammene er som de er i klubben, er det veldig viktig å ha anvendelige spillere som Sondre, sier AaFK-treneren.

NB: Skadeomfanget til Aron Thrandarson er fortsatt ikke helt klart.

– Vi må undersøke han nærmere fredag. Men Rosenborg-kampen glipper nok, sier Bjørn Erik Melland.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
fotball

Jakob reddet poeng mot Kristiansund

Fire minutter før slutt lå MFK under med to mål i den nasjonale G16-serien. Men så våknet Jakob Nyland Ørsahl.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.