USIKKER FREMTID: Byåsen-trener Arne Högdahls fremtid i klubben er usikker, og skal i diskusjoner med klubbledelsen fredag etter at det ble avdekket misnøye i spillergruppen.
(Foto: VEGARD EGGEN / Anne-Marit Dahl)

USIKKER FREMTID: Byåsen-trener Arne Högdahls fremtid i klubben er usikker, og skal i diskusjoner med klubbledelsen fredag etter at det ble avdekket misnøye i spillergruppen. Foto: VEGARD EGGEN / Anne-Marit Dahl

Spilleropprør i Byåsen: Högdahl kan være ferdig etter sesongen

Fredag skal Byåsen-trener Arne Högdahl møte klubbledelsen for å diskutere framtida. Da kan utfallet av misnøye i spillergruppen avgjøres.

– Det er uklart om jeg fortsetter neste sesong. Vi har en greie gående, som vi må avklare med møteaktivitet i spillergruppen, sier Arne Högdahl selv til Adresseavisen.

Svensken overtok som hovedtrener i Byåsen etter danske Claus Mogensen foran årets sesong. Det ble fjerdeplass i serien, i tillegg til at Byåsen tok seg til gruppespillet i EHF-cupen.

Onsdag vant laget 27–21 i den første av to kvartfinaler mot Tertnes, og sikret seg et strålende utgangspunkt foran returoppgjøret i Trondheim.

Overrasket over misnøyen

Men samtidig murrer spillergruppen. I en undersøkelse utført i slutten av februar har hovedtreneren kommet svært dårlig ut, noe som overrumplet Högdahl selv.

– Ja, det var veldig overraskende. At ikke alle er fornøyd med alt som gjøres, det kan hende. Jeg har aldri opplevd det på den måten før, sier han.

– Vi har hatt en undersøkelse, og det har kommet frem ting der som ikke er bra nok. Man har ikke vært helt fornøyd rundt trenerteamet, og vi kommer til å ta en prat med Arne fredag der vi diskuterer ting, og så drar vi konklusjoner etter det møtet, sier styreleder Oddvar Aardahl.

Byåsen har det travelt, og Högdahls Byåsen-fremtid kan besegles allerede fredag.

– Det er enten eller, det kan jeg være ærlig med å si, sier Aardahl.

– Hvor bred er misnøyen?

– Bred nok til at vi må ta det skikkelig på alvor.

– Ble du overrasket over misnøyen?

–Ja. Nå er det sånn at spillerne har veldig mye de skulle sagt i denne saken. De må føle at opplegget er bra nok for spillerne som satser på landslag. Arne er en veldig kunnskapsrik person, og så gjelder det å få formidlet dette. Det skal vi bruke tid på å finne ut hvordan, sier styrelederen.

– Drar ikke i samme retning

Högdahl vil ikke avsløre hva misnøyen bunner i, men sier at ikke alle er «enige om hvordan drive treningsaktiviteten».

Samtidig tror han at enkelte sterke personligheter i spillergruppen har vært med på å sette farge på hvordan de resterende spillerne ser på situasjonen.

– Det som er rart er at vi kom til gruppespillet i Europa, der vi slo både Erd og Rostov. Vi har spillere med en fantastisk utvikling i laget. Alle som har spilt har hatt en veldig fin utvikling, sier han, og innrømmer samtidig at en fjerdeplass i serien ikke er en lysende prestasjon.

– Det er mye som har vært bra, og vi har noe å fare med. Men da må alle dra i samme retning, sier Högdahl.

– Har du merket at ikke alle har gjort det?

– Ja, på etter nyttår har jeg det. Da har det ikke vært samme entusiasme og glede. Det er tydelig at man trener litt med motstand, og at man ikke er overbevist om at det vi gjør er riktig.

Kaptein Teodora Tomac har ikke vært tilgjengelig for en kommentar, men Byåsen-profil Ida Alstad svarer at hun ikke har så mye å si om saken.

– Nå er det sluttspillet som gjelder. Forhåpentligvis vinner vi sammenlagt mot Tertnes og går videre til semifinalen. Vi er slitne og på tampen av sesongen, og det handler om å stå sammen den siste delen, samarbeide best mulig og få avsluttet best mulig med det laget vi har, sier hun.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
100% Sport

Jakob reddet poeng mot Kristiansund

Fire minutter før slutt lå MFK under med to mål i den nasjonale G16-serien. Men så våknet Jakob Nyland Ørsahl.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.