Disse bildene ble tatt 12. april i området hvor Nord-Korea foretar sine atomprøvesprengninger. Fire dager senere er deler av området gjort om til en volleyballbane. (Foto: TT / NTB scanpix)

Disse bildene ble tatt 12. april i området hvor Nord-Korea foretar sine atomprøvesprengninger. Fire dager senere er deler av området gjort om til en volleyballbane. Foto: TT / NTB scanpix

Volleyballkamp på Nord-Koreas atomanlegg forvirrer ekspertene

Amerikanerne er overrasket over hva de oppdaget på ferske satellittbilder.

Eksperter ved Johns Hopkins-universitetet i Maryland, USA har analysert uvanlig aktivitet ved atomtestområdet ved Punggye-ri i Nord-Korea.

Det har lenge vært spekulert om landet ville gjennomføre sin sjette atomprøvesprengning i området, men nå mener ekspertene at satellittbilder tyder på at forberedelsene er satt på vent, skriver CNN.

En gruppe forskere som overvåker satellittbilder fra Nord-Korea sier at bildene viser flere grupper med mennesker stående på tre kvadratiske områder. Og de tror at den uvanlige aktiviteten er fredelig, nemlig volleyballspill. Bildene viser at det er tre kamper i gang på området.

– En forklaring på den siste tidens utvikling er at forberedelsene er blitt satt litt på vent, og personell ved basen har fått lov til å drive med litt rekreasjon. Men ledelsen i landet kan også satt i gang en taktisk pause som en del av en plan for å lure overvåkerne til å tro at de utsetter prøvene, skriver ekspertene Joseph S. Bermudez Jr, Jack Liu og Frank Pabian på nettstedet 38north.org.

Det er ikke første gangen volleyballkamper har dukket opp på satellittbildene fra området.

Kamper ble også arrangert før den første prøvesprengningen i 2006. Men aktiviteten har hatt en voldsom oppsving blant personellet i området, siden forskergruppen aldri har sett så mange kamper samtidig.

Volleyball er en populær aktivitet i Nord-Korea. Landets kvinnelandslag fikk bronse i OL i München i 1972, etter å ha slått sine erkefiender Sør-Korea i bronsefinalen.

OL i 2018 holdes i nabolandet Sør-Korea. Nord-Korea har ytret seg positivt om arrangementet.

Forrige gang vinter-OL ble arrangert i Sotsji deltok ingen utøvere fra Nord-Korea. Landet har to medaljer i vinter-OL, ett sølv fra Innsbruck i 1864 og en bronse fra OL i Albertville i 1992.

Nord-Korea har en stoltere historie i sommer-OL-sammenheng. De har til sammen 54 medaljer, 16 av de gullmedaljer.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
100% Sport

MFK-guttene tapte målfesten knepent

MFK G19 rotet bort den tidlige tomålsledelsen i nimålsthrilleren.

MFK-damene vant målrik toppkamp

Ei stupheading av innbytter Malene Husøy fire minutter før slutt berget den sjuende strake seieren for Molde FKs kvinnelag i 2. divisjon.

Tap for Molde 2 i Mosjøen

Molde FKs andrelag måtte se seg slått i 3. divisjonskampen i Mosjøen søndag. Det var lagets andre tap på ei uke.

Eides radarpar avgjorde

Da Tomrefjord-spillerne var mest lystne på pause, slo Eide-duoen Bjørn-Egil Botten og Ole Martin Halås til.

Rindarøy kan være ute resten av sesongen

Smertene tvinger Knut Olav Rindarøy (31) til å ta pause fra fotballen. Veteranen vet ikke om han kommer tilbake på banen.

Slik skal Molde få nytt kommunevåpen

Slutt for kvalen når Molde slås sammen med Nesset og Midsund?

– Setter pris på tilliten jeg har fått

Stian Rode Gregersen er blitt et klart stoppervalg for MFK denne sesongen.

Tenåring anmeldt for voldtekt

Begge involverte på Gossen er under 18 år. Løslates etter avhør i Molde