Disse bildene ble tatt 12. april i området hvor Nord-Korea foretar sine atomprøvesprengninger. Fire dager senere er deler av området gjort om til en volleyballbane. (Foto: TT / NTB scanpix)

Disse bildene ble tatt 12. april i området hvor Nord-Korea foretar sine atomprøvesprengninger. Fire dager senere er deler av området gjort om til en volleyballbane. Foto: TT / NTB scanpix

Volleyballkamp på Nord-Koreas atomanlegg forvirrer ekspertene

Amerikanerne er overrasket over hva de oppdaget på ferske satellittbilder.

Eksperter ved Johns Hopkins-universitetet i Maryland, USA har analysert uvanlig aktivitet ved atomtestområdet ved Punggye-ri i Nord-Korea.

Det har lenge vært spekulert om landet ville gjennomføre sin sjette atomprøvesprengning i området, men nå mener ekspertene at satellittbilder tyder på at forberedelsene er satt på vent, skriver CNN.

En gruppe forskere som overvåker satellittbilder fra Nord-Korea sier at bildene viser flere grupper med mennesker stående på tre kvadratiske områder. Og de tror at den uvanlige aktiviteten er fredelig, nemlig volleyballspill. Bildene viser at det er tre kamper i gang på området.

– En forklaring på den siste tidens utvikling er at forberedelsene er blitt satt litt på vent, og personell ved basen har fått lov til å drive med litt rekreasjon. Men ledelsen i landet kan også satt i gang en taktisk pause som en del av en plan for å lure overvåkerne til å tro at de utsetter prøvene, skriver ekspertene Joseph S. Bermudez Jr, Jack Liu og Frank Pabian på nettstedet 38north.org.

Det er ikke første gangen volleyballkamper har dukket opp på satellittbildene fra området.

Kamper ble også arrangert før den første prøvesprengningen i 2006. Men aktiviteten har hatt en voldsom oppsving blant personellet i området, siden forskergruppen aldri har sett så mange kamper samtidig.

Volleyball er en populær aktivitet i Nord-Korea. Landets kvinnelandslag fikk bronse i OL i München i 1972, etter å ha slått sine erkefiender Sør-Korea i bronsefinalen.

OL i 2018 holdes i nabolandet Sør-Korea. Nord-Korea har ytret seg positivt om arrangementet.

Forrige gang vinter-OL ble arrangert i Sotsji deltok ingen utøvere fra Nord-Korea. Landet har to medaljer i vinter-OL, ett sølv fra Innsbruck i 1864 og en bronse fra OL i Albertville i 1992.

Nord-Korea har en stoltere historie i sommer-OL-sammenheng. De har til sammen 54 medaljer, 16 av de gullmedaljer.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
100% Sport

MFK arrangerer årets største «Fanzone» på Rådhusplassen

Underholdning og leker for Molde-supportere i alle aldre.

Mandag spilte han kamp i 4. divisjon. Lørdag kan han debutere mot Rosenborg.

Moldes nye midtbanespiller er glad for at konflikten med gamleklubben løste seg.

Nå kan Molde skremme Rosenborg i gullkampen

«Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har lagt nye millioner på bordet til Ole Gunnar Solskjær. Kanskje kommer en ny klassespiller før overgangsvinduet stenger,» skriver sportsleder Trond Hustad.

Molde-børsen: Én av Solskjærs menn skiller seg ut

Andreas Linde var Moldes bestemann mot Tromsø.

Her jubler Erling (17) for Moldes vinnermål

Faren spilte i Premier League på 90-tallet. Søndag avgjorde Erling Braut Håland kampen mot Tromsø.

- Heilt sjukt!!

Revolt V er bandet som planla å spille på gata under Moldejazz. Fredag åpnet de Jugendfest.

Hotellsjefens eventyrlige friår

Roy Heggdal tok et friår etter videregående for å jobbe i utelivsbransjen. 24 år seinere tar han fri fra ferien for å jobbe.

Flere har med resistente bakterier heim

Smittes av multiresistente bakterier under utenlandsopphold.